True Caribbean Spirit!
Door: Sander en Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte en Sander
29 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Willemstad en omstreken (30-12 t/m 29-01)
Tsja wat hebben we eigenlijk allemaal gedaan de afgelopen 2 weken? Behalve onze werkzaamheden voor Carf (zie hier onder) hebben we uiteraard aan het strand gelegen om ons bruine kleurtje op peil te houden. Behalve op de aangelegde stranden Mambo en Cabana zijn we met de auto van huisgenoot Sacha (nogmaals dank) ook naar de natuurlijke stranden in het westen gereden. Daar hebben we op belachelijk wit zand liggen zonnen en in absurt blauw water gezwommen en gesnorkeld. Jaja, dat in januari, we know! Verder is de westkant een stuk groener dan het volgebouwde oosten, maar toch waren wij niet erg onder de indruk van de natuur. Het was wel grappig om ook hier nog een paar flamingo's te spotten.
Verder zijn we nog wat wezen shoppen om straks in Nederland met unieke kleding rond te kunnen lopen en we zijn een paar keer goed wezen stappen bij o.a. discotheek Bermuda, beachclub Wet & Wild en nachtclub Fabulouz, waar het zwart zag van de mensen ;-) Puur voor de gein hebben we, samen met Oliver en Enrico, ook nog het 'red-light'district' opgezocht. Vlak bij het vliegveld bevindt zich Campo Alegre. Hier staat een compleet dorp met in het midden een bar en restaurant en daar omheen tientallen bungalows. Als entree moet je 10 gulden betalen. In eerste instantie kwam Lotte er niet in, omdat alleen op dinsdagavond vrouwen naar binnen mogen tijdens Ladiesnight. Nadat we de uitsmijter hadden overtuigd dat Lotte er echt niet kwam om te werken mocht ook zij doorlopen. We hebben onze ogen uitgekeken, maar het toch maar bij een borrel gehouden.
Sanders verjaardag (25-01)
Sander: Op woensdag de 25e was dan de dag aangebroken waarop er weer meer van mij verwacht mag worden. Eerder had ik van Lotte al tickets gekregen voor een house-feestje, maar ook deze dag werd ik flink verwend. Het begon 's ochtends al met een lekker ontbijtje, versierd met balonnen, een kaartje en 30 kaarsjes. Daarna mocht ik allemaal lekkere dingen uitzoeken bij de Albert Heijn, de winkel die normaal gesproken ons budget te boven gaat. Met een flesje drank en een koelbox vol met filet-american, kip-saté-, komkommer- en kip-kerriesalade en met chocola, zoutjes en borrelnootjes hebben we heerlijk op een strand aan de westkant van het eiland gelegen. 's Avonds met 4 huisgenoten uit eten (ook al luxe voor ons) en daarna naar de kroeg voor de nodige borrels. De avond had een beetje een ceremonieel verloop doordat we mijn jaren als twintiger afsloten bij een studentenrestuarant (in de wijk Punda) en vervolgens mijn volwassenheid inzegenden bij de wiskey-bar (in de wijk Otrobanda), aangezien wiskey toch meer een drankje is voor de ervaren man. Symbolisch was het dan ook dat de pontjesbrug, die beide wijken verbindt, open ging toen wij er overheen liepen, wat dan weer stond voor mijn tegendraadsheid. Met letterlijk een sprong haalden we nog net de overzijde, zoals ik altijd wel goed terecht kom, uiteindelijk!
Iedereen enorm bedankt voor alle lieve (digitale) kaartjes, mailtjes, berichtjes, telefoontjes en cadeau(tje)s!
CARF
De maandagen, dinsdagen en woensdagen hebben we met veel plezier bij Thea van de stichting Carf gewerkt. De achtertuin is nu weer bewandelbaar, de hokken zijn schoon, de honden teekvrij (voor zo lang het duurt), de veranda is opgeruimd en de plantenbakken zijn opgevuld met stenen, zodat de katten ze niet meer als wc kunnen gebruiken. Allemaal niet hele leuke klusjes, maar ze moesten wel nodig eens gebeuren. Wel heel leuk was de 'gezinsuitbreiding' door de komst van 2 hele schattige poepie-puppy's! Ze waren weggehaald bij hun baasje die ze verwaarloosde. Van het nest van 7 waren er nog maar 3 in leven en ook die 3e moest mee, maar daar was de eigenares het niet mee eens. Dus wat doe je dan? Dan ga je hem halen! Als echte bounty-hunters reden we rond het huis op zoek naar een geschikte plek om bij de achtertuin te komen waar de puppy in een bench zou zitten. Om het allemaal nog wat spannender te maken bevond het huis zich direct naast de schietvereniging. Toen we zagen dat er niemand thuis was besloten we om via de voortuin naar achteren te lopen en, ondanks 2 waakhonden, de puppy gewoon mee te nemen. De pup liep los, dus waarschijnlijkt denkt de eigenaresse dat hij weggelopen is. Bij thuiskomst werd Zorro door zijn 2 broertjes, Ivanhoe en Bonanza, besprongen en afgelikt, eind goed al goed! Als dank voor al onze hulp, en een beetje als verjaardagskado voor Sander, kregen we van Thea een kadobon voor een gratis introductieles duiken.
Discover Scuba Diving (27-01)
Beiden hadden we pas een keer eerder gedoken, dus voor ons was het niet verkeerd om een introductieles te krijgen. Met 2 Amerikanen (lees: rijke stinkerts die op een cruiseschip het Caribisch gebied rond gaan) zaten we in een klasje en kregen we een theorieles. Vervolgens mochten we zelf onze uitrusting in elkaar knutselen en toen alles goed vast zat hebben we in ondiep water de opgedane kennis in de praktijk gebracht. Daarna begon de magische tocht door de onderwaterwereld. Prachtig koraal in de mooiste en gekste vormen. Grappige vissen zoals de trompetvis (lang en dun), de leeuwvis (met witte 'veren'), alen en nog tig fascinerende andere soorten. Het blijft bizar dat er onder de zeespiegel, die van bovenaf zo saai lijkt, een complete 2e wereld is. Mensen die ooit gedoken (of gesnorkeld) hebben zullen direct begrijpen wat we bedoelen.
Klein Curaçao (28-01)
Als verjaardagscadeau kregen we van Sanders ouders een boottripje naar het eiland Klein Curaçao aangeboden. Met Oliver, Ruben en Enrico vertrokken we zaterdagochtend naar de villawijk Spaanse Wateren. In een groep bestaande uit voornamelijk Amerikanen, Nederlanders en Antilianen verorberden we een ontbijtje op de catamaran. Deze bracht ons met een vaart van 25 knopen (geen idee hoe snel dat is, maar best snel) naar het eilandje. De zee was vrij ruw, dus we (Oliver & Sander) zaten er wat bleekjes bij. Na ruim 2 uur varen kwamen we aan bij het eilandje met, hoe kan het ook anders, parelwitte stranden en felblauw water. We konden eerst wat snorkelen tussen de vele vissen en een paar zeeschildpadden. Op het eiland bevindt zich eigenlijk vrij weinig. Wat rieten hutjes, een oude vuurtoren en een paar scheepswrakken. Nadat we deze hadden bezocht, kregen we een heerlijke bbq op de boot. Vanaf dat moment was de bar geopend (lees: onbeperkt wodka en rum zuipen). Daarna nog even snorkelen en zonnebaden. De terugvaart ging met de wind mee dus werden de zeilen gehesen en onder het genot van de nodige mixdrankjes zeilden we relaxt terug. Met een aantal huisgenoten sloten we ons Curaçao avontuur af met het drankje Blue Curaçao!
En nu verder...
Met toch wel een beetje pijn in ons hart verlaten we Curaçao. We hebben het hier enorm naar onze zin gehad. Het is een hele andere wereld dan Zuid-Amerika waar je toch altijd over je schouder moet kijken. Vandaag vliegen we naar het eiland Trinidad. Daar en op het bijbehorende eiland Tobago zullen we 8 dagen doorbrengen. Dus over een week mogen jullie alweer een nieuw verslag van ons verwachten!!
Wist-je-dat...
• er hier eind januari nog steeds vuurwerk wordt afgestoken?
• we bijna elke dag wel een regenbui hebben gehad?
• we weer eens ouderwets om 8.00 uur 's ochtends thuis kwamen van een stapavond?
• er al bij 4 huurauto's van huisgenoten is ingebroken en er zelfs één is gestolen?
• we stroom moeten kopen in de supermarkt?
• Oranje Curaçao, Geel Curaçao en alle andere kleuren hetzelfde smaken als Blue Curaçao?
• de foto’s te vinden zijn via deze link: http://bit.ly/yykDJv
29 Januari 2012 - 12:13
Papa Joe:
Bedankt voor de voorinfo, zodat we wisten wanneer het verhaal ongeveer zou komen.
Jullie maken iedereen jaloers met jullie verhalen.
En wat een mooi verhaal en foto's van Zorro.
Het schiet nu echt op, geniet nog van de resterende tijd en tot horens. -
29 Januari 2012 - 12:23
Brigit:
Heee lieverds!! Ik ben jaloers..... WAUW wat ziet het er daar supermooi uit en wat zien jullie er goed uit met dat poepiebruine kleurtje! Heerlijk hoor!!
Liefs -
29 Januari 2012 - 12:32
Corine:
Wat een mooie foto's ben lichtelijk jaloers op jullie.
Die puppy's zijn zo schattig vooral die hond die jullie hebben gestolen ;-) wat een schatje.
Met die tuin hebben jullie flink jullie best gedaan, jeetje wat een verschil, die dame zal trots op jullie zijn geweest en ja Lotte Sander liep bij de MSD ook altijd de kantjes ervan af, mannen zijn altijd bang om vies te worden hi hi hi -
29 Januari 2012 - 13:09
Ria H:
Hee kanjers,
Ik zal die verslagen en foto's straks nog missen.
Super weer het verslag en prachtige foto's.
En ondertussen weten we wel dat jullie echt niet bang zijn, al die enge beesten. Ha ha.
Geniet er nog even van, want het gaat nu wel echt snel.
Liefs
Ria -
29 Januari 2012 - 13:47
Chantal:
Whaw.. dat ik dit nog mag meemaken.. ik ben de 1e :-)
Wederom een verhaal om jaloers op te zijn !! Geniet er nog maar mooi van, zolang het kan !!
Groetjes uit het koude NL -
29 Januari 2012 - 13:47
Chantal:
hahaha, was nog niet helemaal wakker.. niet de 1e dus, hahaha -
29 Januari 2012 - 15:42
Papa Fons:
Hallo jullie twee,wat denken jullie, nog even voor we naar huis gaan iedereen nog ff jaloers maken? Nou, dat is gelukt hoor!!!Maar het is jullie gegund. geniet er nog maar goed van, de foto"s waren in ieder geval prachtig! tot horens, groetjes. -
29 Januari 2012 - 19:25
Bert En Diny:
Genoten van jullie prachtige verhaal en foto's! Onze aardrijkskundige kennis is inmiddels behoorlijk opgevijzeld!
Nog veel plezier en de groeten van hier
30 Januari 2012 - 07:32
Karin:
wat een mooi verslag weer!! ben jaloerss!! wat een mooie stranden en snorkels en blauw water en borrels en enz. genietze nog even!!!! -
30 Januari 2012 - 20:43
Robin:
Ff wijsneuzen maarreh... 25 knopen is 46 km/u :)
Tof verhaaltje weer!! Kijk uit naar jullie TNT avontuur :) -
31 Januari 2012 - 14:03
Nina:
Hè bah wat een rotfoto's met al die mooie stranden, schattige puppies, lekker eten, borreltjes en... zucht.... ;-)
Wij willen oohooook!! -
31 Januari 2012 - 19:34
Jorieke:
Jongens hej wat een mooit verhaal weer haha. Zo met -10 graden hier, maken jullie mij met die ontzettende slijm producerende foto's wel jaloers hoor haha. benieuwd naar jullie nieuwe verslag. Love ya ;). koes koes