En toen ging alles anders...
Door: Sander en Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte en Sander
09 Januari 2011 | Bolivia, Santa Cruz de la Sierra
Navidad (25-12 t/m 26-12)
Kerst zelf hebben we geprobeerd te vieren, maar het is hier toch anders. 1e Kerstdag zijn we naar het kindertehuis geweest om de kinderen snoep te brengen, dat was erg leuk. Daarna hebben we naar een het toneelstukje gekeken dat een aantal kinderen uit Sanders groep hadden voorbereid. De peuters (sala 1, 2 & 3) bleven keurig op hun plek zitten, maar de kleuters (sala 4 & 5, van Sander) begonnen na een kwartier door de kantine te rennen. Nu kon Lotte (die normaal op de sala met de Baby´s werkt) ook eens zien hoe lastig deze kinderen kunnen zijn. Tot slot hebben we daar een een kerstlunch gegeten. ´s Avonds zijn we met Mart, Jesus, Tea (De Filipijnen) en Rigit (India) naar de film The Tourist geweest en vervolgens hebben we met Rory (Schotland) en Kelly (NL) cocktails gedronken op de ´Bolivar´. Op 2e kerstdag hebben we te voet Christo bezocht. Na 1.400 traptreden konden we slechts de conclusie trekken dat we toch meer aan onze conditie moeten doen. Al met al niet echt een standaard invulling van de kerstdagen.
In Nederland heb je vaak het gebruikelijke concept met kerst met gourmetten en (schoon)ouders en daar wordt wel eens negatief over gedaan, maar als je zoals hier het in de zon en zonder familie viert, dan mis je dat wel. Bovendien gaan we hier sowieso al zes keer per week uit eten omdat dat makkelijker en goedkoper is dan zelf koken, dus ook het kerstdiner is hier niet heel bijzonder.
Salamon Klein (27-12 t/m 30-12)
De eerste week in het kindertehuis was zoals gezegd heel indrukwekkend, maar ook heel zwaar, vooral geestelijk. De 2e week zijn we vol goede moed begonnen. Lotte ging verder met de dagelijkse routine van luiers verschonen, baby´s wassen, aankleden en voeden. Niet ontzettend zwaar werk, maar ook niet heel plezierig. Voor Sander begon de strijd weer opnieuw. In eerste instantie leek het dat de kinderen hem uit wilden testen omdat hij nieuw is en nog niet goed Spaans kan, maar al snel bleek dat ze ook de ´madres´, die al jaren hele dagen met de kinderen werken, voortdurend aan het uitproberen zijn. Weinig hoop op verbetering dus. Aangezien het een steeds zwaardere opgave werd om naar het werk te gaan hebben we, na overleg met Tom (van de stichting Amanacer) en met Emma (de directrice), besloten om te stoppen. Ze reageerden beiden heel vriendelijk en Tom legde uit dat we niet de enigen zijn die vroegtijdig stoppen. Ze hebben ons bedankt voor onze hulp en hoopten dat we er wat van geleerd hebben. Nou dat hebben we zeker. Het was onvergetlijke ervaring!
Rellen (28-12 t/m 30-12)
Misschien hebben jullie in Nederland meegekregen dat de Boliviaanse regering met het voorstel kwam om de subsidie op benzine en diesel af te schaffen. Hierdoor stijgt de brandstofprijs met zo´n 75 tot 85%. Als gevolg hiervan hebben de taxi-trufi´s (lijntaxi´s) en stadsbussen een aantal dagen niet gereden. Ook waren er een paar dagen stakingen, protestmarsen en rellen in Cochabamba en ook in La Paz (dat trouwens letterlijk vertaald ´De Vrede´of ´De Rust´ betekend). Nu komt de bevolking hier wel vaker in opstand tegen regeringsbesluiten en protestmarsen en wegblokkades komen daarom regelmatig voor, toch zijn we er maar uit de buurt gebleven, omdat in het verleden ook wel eens blanken zijn aangevallen. Het enige dat we er hier daadwerkelijk van mee hebben gekregen is een prikkelende neus van het traangas dat de politie heeft gebruikt. Overigens is het nu weer rustig en voor ons is niet helemaal duidelijk of de plannen wel of niet zijn doorgevoerd. Mocht je nog beelden van de ongeregeldheden willen zien: http://nos.nl/video/208568-onrust-om-benzineprijzen-in-bolivia.html (uitzending van NOS-journaal van 31-12-2010).
Oud & Nieuw (31-12)
Wij hebben oud & nieuw met z´n 15-en gevierd bij Boliviaanse ´vrienden´ met een complete nachtelijke maaltijd en uiteraard de nodige lokale alcohol. Op dat soort momenten mis je je familie en vrienden toch het meest. Gelukkig hebben we toch nog even telefonisch contact gehad met de papa´s en mama´s. Al blijft dat door het tijdsverschil een raar idee (toen in NL 2011 begon, was het bij ons pas 19.00).
En nu verder....
Ons originele plan was om doordeweeks 4 dagen bij het kindertehuis te werken en vervolgens vanuit Cochabamba weekendtrips naar de verschillende steden en plekken in Bolivia te maken. Maar aangezien we nu gestopt zijn in het kindertehuis en dus niet meer gebonden zijn aan Cochabamba hebben we besloten om de stad te verlaten en een rondreis door het land te maken. Zo voorkomen we dat we dubbel betalen voor zowel de huur van het appartement als voor de hostels. Bovendien zijn 30 overnachtingen in hostels (ongeveer 2.400 Bob = €265) nauwelijks duurder dan 1 keer maandhuur in het BoliviaHuis (2.310 BoB = €256). Tevens hebben we zo echt de tijd om het land te zien en zijn we niet gebonden aan 3 dagen per plek en hoeven we minder op en neer te reizen.
De laatste week in Cochabamba (03-01 t/m 07-01)
Afgelopen dinsdag zijn we naar Punata en van daaruit naar Arani geweest. Twee dorpjes in de buurt van Cochabamba. Volgens Trotter (onze reisgids) echte aanraders, dus we gingen ´s ochtends vroeg weg. In Punata werd de wekelijkse markt gehouden, echter had dit erg veel weg van de ´Cancha´ (markt) in Cochabamba, niet echt iets nieuws dus. In Arani, dat zo´n 10 km verderop ligt, staat een mooie kerk, met een nogal kitscherige kerststal, die gevuld is met speelgoedieren, waaronder Playmobil paarden. Kinderke Jezus was groter dan sommige schapen. Eigenlijk klopte er niets van alle verhoudingen. Het was een lachwekkend tafereel om te zien. Het was verboden om foto´s te maken, maar misschien kan je je er iets bij voorstellen. Verder was er in dit dorpje weinig te beleven. Waarschijnlijk omdat iedereen op de markt in Punata was...
Op woensdag hebben we samen met onze Nederlandse vrienden een afscheidsdiner gegeten. Helaas kregen we toen een vervelend telefoontje uit NL met het bericht dat de opa van Lotte was overleden. Ter afleiding hebben we het diner wel voortgezet en geprobeerd om er nog een gezellige avond van te maken. Pas thuis drong het echt tot Lotte door. De volgende dag werd Lotte door twee telefoontjes met oma en met andere familieleden gerust gesteld, dat iedereen er vrede mee had. Lotte kon het nu ook afsluiten. Wij willen nogmaals iedereen die er bij betrokken is condoleren en hopen op een waardig afscheid aanstaande dinsdag. Wij zullen er in gedachten bij zijn.
De rondreis (07-01 t/m ??-??)
De laatste dag in Cochabamba zijn we druk geweest met inpakken, voor onze rondreis, die afgelopen vrijdag van start is gegaan. Het plan is om eerst naar Santa Cruz in het oosten van Bolivia te gaan en daar een week te blijven en vanuit daar tripjes te maken naar de bezienswaardigheden in de buurt. Vervolgens reizen we door naar Trinidad in het noord-oosten, Rurrenabaque (ook wel de Pampa´s) in noord-westen, La Paz in het westen en van daaruit naar het Titicaca meer op de grens met Peru en daarna naar het zuiden via Sucre en Uyuni (zoutmeer) om vervolgens rond eind februari de grens met Chili over te steken. Dit is dus niet zoals we het van te voren gepland hadden en het was ook nog wel een beetje spannend om onze ´veilige´ plek Cochabamba op te zeggen, want dat was toch al wel een soort ´thuis´ geworden. Maargoed, we moeten niks en mogen alles, dus we zien wel waar we stranden...
Villa Tunari (07-01 t/m 08-01)
Aangezien Villa Tunari op één van de twee routes naar onze eerste bestemming, Santa Cruz, ligt, hebben we besloten dit dorpje in het Amazonegebied een tweede kanse te geven, nadat we de eerste keer in een duur, maar klein flora & fauna park zijn geweest en de tweede dag onze kano-plannen letterlijk in het water vielen door de regen.
Vrijdag, rond het middaguur, kwamen we aan en nadat we een mooi hostel (met kakkerlakken) hadden gevonden, zijn we naar Parque Machia gelopen. De entree was slechts €0.65 p.p (plus €1.65 voor de camera :-s ). Dit natuurpark is een kruising tussen de Apenheul en stichting AAP, echter zijn hier geen hekken en kunnen de apen gaan en staan waar ze willen.
Via een smal en redelijk stijl pad kwamen we na een klein uur lopen aan bij de Mirador (uitkijkpunt) op de top van de berg, van waaraf je een mooi uitzicht hebt over het dorpje en de rivier. Op weg hier naar toe en ook op dit punt zelf werden we begroet door vriendelijke zwarte slingerapen, waar we ook nog mee gekunffeld en gespeeld hebben. Het pad vervolgde zich naar twee watervalltjes, waar we samen met wat gekke russen hebben gebaden; heerlijk! Op de terugweg kwamen we opnieuw apen tegen, deze waren wat kleiner en bruin. Een schitterende wandeling, er is alleen één nadeel: het klimaat. Stel je de warmste en klamste dag voor in NL. Tel daar nog een paar graden bij op en denk er een super vochtige jungle bij. Ga vervolgens drie uur wandelen over bergpaadjes, tijdens de heetste uren van de dag. Probeer ondertussen de muggen en andere bloeddorstige beestjes van je af te houden. Nu heb je een beetje een idee van hoe zwaar het was. We willen nog meerdaagse jungle-tochten gaan maken, dus daar kijken we een beetje tegen op...
Gisteren (zaterdag) zijn we samen met 2 Russen, 2 Finnen (nee, geen Marokanen), 2 Nieuw-Zeelanders en 2 gidsen wezen raften. Omdat het regenseizoen nog niet goed op gang is gekomen (begint normaal eind november), is de rivier nog niet op z´n wildst. Toch waren er genoeg golven om kletsnat te worden en regelmatig een slok water binnen te krijgen. De gidsen hadden een water-proof camera mee, dus gelukkig hebben we de foto´s nog :-) ´s Middags hebben we een busje naar Santa Cruz gepakt.
Santa Cruz (08-01 t/m 09-01)
Deze grote stad (1.8 miljoen inwoners) ligt op de laagvlaktes van Bolivia, een heel andere omgeving. Het is er bijna net zo plat als in NL, maar het is hier zo mogelijk nog warmer dan in de rest van Bolvia. Na aankomst hebben we uiteraard een hostel gepakt en kip met rijst en patat gegeten, voor de verandering (ja, dat is sarcastisch).
Vandaag (zondag) hebben we gechilld bij Río Piray; een rivier met smerig water en een gezellige boulevard met restaurantjes en barretjes met rieten daken. In het weekend komen hier Boliviaanse gezinnen relaxen. Na het bezoek aan de rivier, die Lotte trouwens van dichterbij dan gewenst heeft gezien, zijn we in Zoologico, de plaatselijke dierentuin, geweest. De dierentuin zag er verrassend goed uit, zeker gezien de entree slechts €1,10 p.p. was. Toch hopen we de dieren die we hier in gevangenschap hebben gezien, zoals apen, slangen, papegaaien, krokodillen en puma´s nog zelf in het wild tegen te komen.
Tot slot
Morgen gaan we naar Samai-Pata (120 km van Santa Cruz) om daar een wandeltocht naar Inca-ruïnes te maken en vervolgens nog een meerdaagse jungle-tour. Dan keren we terug naar Santa Cruz om even bij te komen, voor zover dat kan in deze 24-uurs sauna, om daarna door te reizen naar Trinidad in het noord-oosten.
Wist-je-dat...
• Lotte een kind van de commode heeft laten vallen?
• dat eigenlijk niet haar schuld was?
• de Lambada origineel van Los Kjarkas is?
• je dat zelf kan beoordelen of dat waar is via http://www.youtube.com/watch?v=LtEM-FhZ3hs?
• Nieuw-Zeelandse studenten €15.000 krijgen op 3 maanden in het buitenland te studeren?
• Santa Cruz veel schoner en westerser, maar niet duurder is dan Cochabamba?
• de nieuwe foto´s te bewonderen zijn via http://www.mijnalbum.nl/Album=HUKMFALN (uiteraard weer ff de heeeeele link kopiëren en plakken)
• de foto´s van het raften nog volgen?
09 Januari 2011 - 22:22
Marz:
Hey allereerst nog de beste wensen voor 2011, super om weer iets van jullie te horen...take care..
grt Marz -
09 Januari 2011 - 22:23
Marz:
Zeg die aap is toch niet aan de drank? -
09 Januari 2011 - 22:33
Jorieke:
Lieve Lotte en Sander, wat goed om te horen dat jullie je eigen ding doen en het daar naar je zin hebben!! Ik kan me bijna niet voorstellen wat jullie in die paar weken of zijn het alweer maanden..meemaken, beleven & zien. Zo gaaf!
Lotte en natuurlijk Sander en familie gecondoleerd met het verlies van jullie opa. Sterkte tijdens de dienst dinsdag!
Heel veel liefs Jorieke dikke kus voor Lotte en een kleine voor Sander haha ;-). -
09 Januari 2011 - 22:44
Chiel:
Prachtig verhaal weer. Echt heel leuk om te lezen! Ga zo door! Ook herkenbaar wat betreft het gedeelte van kerst en (schoon)ouders. -
09 Januari 2011 - 23:42
Maarten Aka Dirk:
Gecondoleerd met het verlies van je opa Lotte! -
10 Januari 2011 - 07:54
Corine:
Ha die Sander en Lotte,
De beste wensen voor 2011 en maak er een mooi jaar van in Zuid Amerika.
Tja een overlijden is de keerzijde van een reis van 2 jaar in Zuid Amerika uiteraard hiervoor allebei gecondoleerd.
Ik geloof graag dat jullie aparte kerstdagen en oud en nieuw hebt gehad, wij hadden het weer eens een keer witte feestdagen maar gelukkig is die troep nu weer weg en hopelijk blijft het weg.
Dus het kindertehuis was niet wat, als die kids zo verschrikkelijk lastig zijn kan ik me indenken dat je daar niet voor je plezier wilt werken en dat jullie verder gaan met de reis.
Oja Sander wij hebben volgende week werkoverleg met ons team en ik was er vorige week maandag bij toen Esther met je aan het mailen was over een Hema bon die jij nog van een klant had gekregen, ze gaat er een taart van kopen voor het werkoverleg, lekker, lekker, lekker
We zullen aan je denken tijdens het smikkelen hahaha.
Wens jullie veel plezier met de reis en wacht weer met smart op het volgende verhaal.
Voor morgen heel veel sterkte.
groetjes Corine -
10 Januari 2011 - 09:26
Karin:
oooh wat een leuk verhaal weer! :D
en die foto's met die apen.. wat mooi!
jullie hebben het goed bekeken dat je verder bent getrokken.. jullie zijn er om wat te zien! raken jullie al aardig gewend aan al die kakkerlakken? :P haha
heel veel succes nog daar,
en voor morgen heel veel sterkte!
dikke kus karin -
10 Januari 2011 - 09:46
Chantal:
Weer een super verhaal... ga zo door en help ons de winter door... maar ik ga ook naar de zon... over 1,5 wk ben ik redelijk dicht bij jullie in de buurt (Costa Roca), ik zal wel ff zwaaien :)
Nog de beste wensen voor 2011 toegewenst!! -
10 Januari 2011 - 10:40
Brigit:
Hee, wat een mooi verhaal is het weer geworden! Jullie zien echt zoooveel in zo'n korte tijd! Echt indrukwekkend :)
maar hoezo heeft lotte de rivier van dichtbij gezien dan gewenst? ;) Hihi.
Heel veel plezier & succes (&sterkte op sommige momenten) met jullie toch door de jungle! Liefs! -
10 Januari 2011 - 10:53
Taco En Laisa :
hoi sander en lotte,
fijn om weer een stuk over jullie te lezen. hier gaat het heel goed met de 2 meiden, lo vind day erg leuk ze wil haar elke keer oppakken en kussen er lief om te zien.
je hebt vast de fotos op hyves bekenen
ik wens jullie een fijn 2011 daar en we horen weer van jullie
kussss -
10 Januari 2011 - 13:02
Bert En Diny:
Hoi Sander en Lotte,
Onze deelneming met het overlijden van je opa, Lotte! Sterkte, de komende dagen!
Opnieuw genoten van jullie verslag!
Wat een intensieve dagen, in zo'n tempo ben je binnen een jaar "klaar".......
Nog een heel goede reis, veel plezier en passen jullie goed op jezelf!
Liefs,
Diny -
10 Januari 2011 - 13:05
Maffe Mark:
Heeey lotte en sander de beste wensen geniet van je mooie vakantie:)
hahahah het was wel weer een uur lezen maar jullie hebben dus super naar jullie zin :) Nou ik wens jullie veel geluk en ga dingen doen die je nooit meer weer kunt doen :) De groeten uit Nederland
Groeten,
mark uit het hoge noorden:P -
10 Januari 2011 - 18:55
KLM & Maaike:
Fijn dat jullie het zo leuk hebben! Dat jullie nu al zo jullie ouders missen is wel snel hé ;) al snap ik dat wel hoor (zou ik ook hebben denk ik). We hopen dat jullie een explorerend 2011 tegemoet gaan! En uh, waar blijven de foto's!? (of kijk ik weer ergens langsop ;) -
10 Januari 2011 - 18:56
KLM:
???? Gisteren ???? Het is toch zeker vandaag! ;) -
10 Januari 2011 - 21:09
Nanda:
Haaaalllooo!!!
Weet je wat ik mij eigenlijk elke keer al af vraag maar nog niet had gevraagd..
Waarom konden jullie niet een keer ruilen van plek bij jullie vrijwilligerswerk in het kindertehuis?
Dat Sander een keer de dagelijkse routine doet en Lotte lekker gaat donderjagen met de andere kinders =P
Keer wisseling was toch ook leuk geweest?
Voor de rest, leeeuk verhaal!
Sjongejonge wat maken jullie veel mee. Nu die rondreis, hoe lijp!!
Ik hoop niet dat jullie straks helemaal niet meer terug willen komen, hihi
Ik vind trouwens wel dat jullie veel te veel 'zeuren' over dat mooie weer van jullie.
Het is ook nooooiiit goed! Ik zou even zeuren dat het hier eindelijk niet meer sneeuwt en het een redelijke temperatuur heeft van 8 graden MUHAHA
Ik wil lotte en haar familie ook via deze weg veel sterkte toewensen!!
Veel succes met jullie wandeltocht!!
kuss -
11 Januari 2011 - 11:18
Ria & Arnold:
Lieve Lotte,
Gecondoleerd met het overlijden van opa. Mama heeft jouw tekst gisteravond bij de avondwake voorgelezen en dat was erg mooi.
Ook al is het nu even moeilijk, blijf genieten van alle avonturen die jullie daar beleven. Heel veel groetjes! -
11 Januari 2011 - 13:29
Goede:
Als eerste nog de beste wensen voor 2011!!
Wat een verhaal dit keer zeg...... maar wel erg leuk om te lezen wat jullie allemaal doen en meemaken.
Lotte, nog gecondoleerd met het verlies van je opa. Je wilt natuurlijk nooit iemand missen.......
We blijven jullie volgen en nog bedankt voor de super lieve kaart! (had een smsje gestuurd maar weet niet of die is aangekomen?)
Liefs Arie, Mau en een kusje van Renske -
11 Januari 2011 - 19:17
Lotte:
Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes! :) -
11 Januari 2011 - 19:35
Marle:
Haha lotte je hebt me dan wel een mail gestuurd met de meeste nieuwtjes die ook in dit verslag staan, maar niet gehoord dat je een kind hebt laten vallen!
Jij zal geen peet-tante van mijn kinderen worden straks! haha
likje voor jullie -
11 Januari 2011 - 19:41
Lotte En Sander :
@ Marz: Thnx. Jij ook de beste wensen. Denk dat die aap genoeg heeft aan de overvloed aan coca-bladeren... ;-)
@ Jorieke: Bedankt. Hoe gaat het met jou? Nog leuk bij KPN?
@ Chiel: we doen ons best. We hebben nu (2 dagen later) al weer genoeg te vertellen, maar dat komt over een week of 2 wel weer.
@ Dirk: dank!
@ Corine: Ook bedankt. En dat de taart mag smaken. Maken jullie er nog wel een foto van?
@ Karin: de kakkerlak op de foto was al dood, dus die durft Sander wel aan te raken :-)
@ Chantal: beste wensen en zwaai-zwaai! :-D
@ Brigit: omdat Lotte struikelde en bijna kopje onder ging in de rivier...
@ Laisa en Taco: Ja, foto´s gezien. Leuk man! (ps. hyves-bericht gehad? we zijn benieuwd hoe het verder is verlopen)
@ Bert en Diny: Bedankt voor de deelneming. Hier is genoeg te zien en te doen voor 10 jaar, financieel houdt het waarschijnlijk wel eerder op...
@ Mark: Groet´n terug!!
@ KLM en Maaike: de link naar de foto´s staat bij de wist-je-datjes... (onderaan)
@ Nanda: bij de baby´s werken alleen vrouwen en het schijnt dat Sander een mannetje is... En wat betreft ons gezeur: kom gezellig 2 weekjes langs en oordeel zelf :-)
@ Ria & Arnold: Bedankt! We doen ons best.
@ Goede: leuke verjaardag gehad? Sms is niet aangekomen... :-( Hoe vond ze het kado, of was die al eerder uitgepakt?
12 Januari 2011 - 08:56
Ria H:
Lieve Lotte en Sander,
Een ontzettend mooi verhaal weer, jullie maken wel heel veel mee.
Geweldig om dit allemaal te lezen.
Lotte jou gedicht is in de avondwake en bij de crematie voorgelezen door jou moeder. Was heel mooi. Zo waren jullie er toch nog een beetje bij.
Liefs -
12 Januari 2011 - 13:54
Robin:
Hey Sander & Lotte!
Gecondoleerd nog! En hoe kan je het in Santa Cruz volhouden joh, daar is het echt te heet!
Tof dat jullie zijn gaan reizen, maak er een mooie reis van! Mochten jullie Totora, nog aandoen, laat ff weten dan kan ik nog een goeiekope overnachting regelen ;) -
12 Januari 2011 - 15:53
Charlotte:
Hey Lotte en Sander
Nog gecondoleerd met jou opa.Mijn vader en moeder zijn naar de avondwake geweest en jullie brief was voorgelezen,erg mooi en de viering was ook heel mooi! Nog de beste wensen en wat zijn het supergave verhalen het is heel mooi om te lezen! Heel veel plezier nog daar!
Liefs Charlotte Kjell Britt en Amber!
13 Januari 2011 - 13:23
Mama Van Lotte:
Ha lieve schatjes van mij,
Even geen belangstelling voor jullie gehad, maar ik maak alles weer goed [zie mail] Een kind van de commode zeg je....Ach Lotte met vallen en opstaan wordt je groot, kijk maar naar jou....jij viel van de trap als baby en het is toch ook goed gekomen .... of ???? Trouwens die vorige foto's, deed Sander daar een huwelijksaanzoek ?? Wil wel graag op de hoogte blijven hoor!!! Kus mam. -
14 Januari 2011 - 12:43
Sofie S:
hai sander en lotte
ik ga dit jaar de communie doen.
en hoe is het met jullie daar?
XXX SOFIE -
16 Januari 2011 - 21:57
Wij:
@ Ria: We hebben uitgebreidt verslag gekregen van hoe alles verlopen is, lief dat mama mijn stukje voorgelezen heeft! En leuk om jou ff gezien te hebben op Marle´s verjaardag! :)
@Robiño: We zijn alweer weg uit Santa Cruz! Maar we zitten nu in Trinidad, das ook niet echt te harden! Mochten we nog in Totora komen laten we het je weten! ;)
@Charlotte&kids: Bedankt voor je berichtje! Wat lief. Jullie ook nog allemaal de beste wensen! Hoe is het met je? En bij Tuunte?
@mama: Dat huwelijk is eigenlijk nog een verrassing... maar goed! :) Haha ja met mij is het volgens mij wel weer goed gekomen na mijn val.. omdat jij mij niet in de gaten hield! Foei... :-P
@Sofie: Wat leuk dat je de communie gaat doen! Spannend hoor. Met ons gaat het goed! Doe je ouders, Anne en Tom de groetjes! -
20 Januari 2011 - 15:58
Mariël:
Hey Lotte en Sander,
Wat een mooie verhalen allemaal!! En super foto's!!
Lotte, mis je tuunte nog een beetje? haha..........vast niet als ik dat zo allemaal lees.
Heel veel succes en plezier met jullie verdere reis!!
Groetjes Mariël -
24 Januari 2011 - 21:37
Fam. Van Arem:
Hoi bijna jarige Job,en Lotte,
Sander wij, Willem, Sanne-Daniel, Hendrik-Nine, Henk en Dinie, willen je alvast van harte feliciteren met je verjaardag morgen.Fijne dagen hebben jullie al.We hopen dat er nog vele volgen.
Wij zullen er hier een op drinken.Op jullie geluk en gezondheid.
Een goede reis verder, met nog veel leuke verhalen en foto's. We genieten ervan.
Lieve groeten met een dikke knuffel van ons allemaal. -
24 Januari 2011 - 23:37
Sander:
@ Fam v. Arem
Bedankt! We gaan het hier proberen te vieren! :-)
Dinie jij uiteraard ook nog gefeliciteerd met jouw verjaardag! Ik kon je niet eerder feliciteren, want we zaten in de jungle, zonder stroom... Bij deze alsnog van harte! -
25 Januari 2011 - 10:23
Mandy:
Hey jarige Sander,
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!!
Lotte, jij natuurlijk ook van harte he!
We wensen jullie een hele gezellige en zonnige dag samen en een heel mooi nieuw levensjaar gewenst vol spannende, mooie, gekke en bijzondere belevenissen.
Liefs Erwin, Mandy, merel en Guus -
25 Januari 2011 - 10:35
Milou Zandhuis:
Haa Sander en Lotte!
Lees hier jullie verhalen, maar wat een donders mooie reis hebben jullie toch ook!! Groot gelijk dat jullie lekker zijn gaan rondreizen! Je doet deze reis maar 1 x en dan is het toch ook wel heel mooi om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien! Wens jullie nog heel veel plezier daar en ik wacht op het volgende verhaal!;)
Doe rustig aan!
xx Milou -
25 Januari 2011 - 11:07
Janneke En Joos:
Sander, GEFELICITEERD met je verjaardag!!! Geniet van vandaag en we lezen wel weer hoe het avontuur verder gaat.
x van ons