Are-kiki-pa
Door: Sander en Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte en Sander
31 Augustus 2011 | Peru, Arequipa
Moeder is inmiddels weer thuis maar nog wel aan de medicatie. Kiki ligt nog in het ziekenhuis maar de verwachting is dat ze deze week naar huis mag. Wij zijn natuurlijk héééééél trots op ons eerste nichtje en bekijken haar dagelijks op de webcam die boven haar bedje in het ziekenhuis hangt. Voor foto’s klik op http://bit.ly/pft8Nk
Arequipa (17-08 t/m 29-08 )
Na 4 maanden in de vier duurste landen van Zuid-Amerika te zijn geweest, vinden we het heerlijk om eindelijk weer eens in een goedkoop land te zijn! Een slaapplek inclusief ontbijt, internet, handdoek en keuken voor nog geen €4.- en ook in de ‘westerse’ supermarkten kunnen we ons helemaal volvreten voor weinig geld. Daarnaast was het in Arequipa stralend weer en brachten we veel tijd door op het zonnige dakterras van ons hostel. Arequipa is een prachtige koloniale stad wat aan de voet van de slapende (gelukkig) vulkaan Misti ligt. Het centrum bestaat uit restaurants, barretjes en véééle tourbureaus’s die trips organiseren naar de naarbijgelegen Canyon del Colca. De chaos in de wijk waar de dagelijkse markt wordt gehouden deed ons denken aan Bolivia; de drukte, schreeuwende mensen, toeterende auto’s en de straatverkopers, we hebben het gemist!
We hebben de stad van een afstand bekeken vanuit een mirador (uitkijkpunt) en geborreld met Wouter, de zoon van de ex-collega van Lotte (snappie?) die ook toevallig in Arequipa verbleef. Verder hebben we ons geestelijk en lichamelijk voorbereid op de komst van de ouders van Lotte ;-) . Vooruitlopend op hun bezoek zijn we op zoek gegaan naar een goed hostel en hebben we alvast een tour geregeld naar de canyon. Ook hebben we onze versleten kleren genaaid.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En dan nu het nieuws van donderdag 25 augustus:
PERU GETROFFEN DOOR ZWARE AARDBEVING
LIMA - Een zware aardbeving heeft woensdag een dunbevolkt gebied in het noorden van Peru getroffen. Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade of persoonlijke ongelukken. De beving had een kracht van 7 en had plaats op een diepte van 145 kilometer, aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Pucallpa, nabij de grens met Brazilië. De trillingen konden tot in de Peruaanse hoofdstad Lima worden gevoeld. Volgens het Peruaanse Geofysische Instituut voelde de beving aan als een beving met een kracht van 5, omdat ze plaatsvond op grote diepte.
Bedankt voor alle bezorgde telefoontjes vanuit Nederland! :-) Wij zijn in ieder geval ’s nachts ons bed niet uitgetrild aangezien wij in zuid-Peru zaten, maar over een maand willen we het ‘rampgebied’, dat midden in de jungle ligt, nog wel gaan bezoeken.
En nu verder...
Gisteren zijn we aangekomen in de hoofdstad Lima. Eerste indruk: een grauwe, grote, drukke stad.
We verkennen de stad alvast een beetje want morgenavond komen Fons en Brigitte aan op het vliegveld. Vandaag gaan we nog een poging doen om Joran van der Sloot op te zoeken in de Castro-Castro gevangenis! Misshien kunnen we nog een potje met hem pokeren! (ofniet Maiky?)
Wist-je-dat...?
• ze in Peru in de supermarkt (lauwe) patat verkopen?
• we weer eens een keer naar de kapper zijn geweest?
• de kapsalons niet kunnen tippen aan Karins haarmode? ;-)
• we dit keer niet zoveel foto’s hebben?
• de foto’s te vinden zijn op http://bit.ly/pnIRHc ? (alléén maar klikken)
31 Augustus 2011 - 16:00
Maik:
hahaha pokeren met Joran, een echte attractie.Kunnen jullie geld uit slaan :D -
31 Augustus 2011 - 16:34
Lotte En Sander :
Nope, niet gezien... -
31 Augustus 2011 - 21:58
Brigit:
Heeeeeeel veel plezier met je ouders lotte!!! Wat zal het heerlijk zijn om weer even te kunnen knuffelen! Sander ook veel plezier natuurlijk, hihi! kusjes -
31 Augustus 2011 - 21:59
Brigit:
En wat een prachtig nichtje! :D -
01 September 2011 - 11:47
Corine:
Leuke foto's vooral die van jullie nichtje, nog 274 dagen geduld en dan kunnen jullie haar in de armen sluiten.
Heel veel plezier met het hoge bezoek uit Nederland en Sander houd Lotte in de gaten als je op bezoek gaat bij Joran, hij schijnt een hekel te hebben aan vrouwen........voordat je het weet is ze verdwenen en dat is niet de bedoeling.
04 September 2011 - 08:19
Ria H:
Hoi Lotte en Sander,
Heel veel plezier met Fons en Brigit
Geniet er lekker van
Dikke knuffel -
05 September 2011 - 09:46
Pulles:
Zo, door dit verhaaltje was ik wel snel heen ;) haha. Ook al zijn jullie al een poos weg zul je vast nog genoeg nieuwe indrukken krijgen en mooie dingen meemaken.
En gefeliciteerd met jullie nichtje natuurlijk! En veel plezier met de ouders, zal ook vast fijn zijn hen weer te zien!
xx -
07 September 2011 - 15:35
Karin:
jullie hebben het vast hartstikke gezellig met z'n 4en .. geniet er van!!!
en gefeliciteerd met jullie moooie nichtje kiki!!! liefs karin -
08 September 2011 - 16:09
Bert En Diny:
Gefeliciteerd met Kiki! Wat een prachtige foto"s, leuk om die via jullie te zien!
Veel plezier met jullie (schoon)ouders en doe de groeten aan Joran!
Geniet ze!