WE ZIJN ER!!!…. bijna….
Door: Sander en Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte en Sander
28 November 2010 | Bolivia, Santa Cruz de la Sierra
Schiphol (27-11)
Op Schiphol was het huul´n, huul´n, huul´n. Vaders & moeders, Marle, Gijs, Robert & Brigit, Arjen, Maureen & Renske en Tim: wij vonden het superlief dat jullie ons zijn komen uitzwaaien!
De reis tot nu toe (27-11 t/m 28-11)
De vlucht naar Londen verliep erg snel en ook de 6 uur wachten op het vliegveld vlogen voorbij, mede doordat we erg lang bij een service balie stonden, omdat onze reservering niet bekend was in de systemen. Men kon wel zien dat we naar Sao Paulo vlogen, maar het vervolg was bij TAM niet bekend, tevens werd ons verteld dat op de datum van terugreis helemaal geen vliegtuigen vlogen van Santa Cruz naar Sao Paulo. Die vlucht pakken we waarschijnlijk toch niet, maar het is de zoveelste ´vergissing´ van De Vliegfabriek. Onze zorgen beperkten zich daarom tot de heenvlucht. Na ruim 1,5 uur was ons vliegtuig naar Sao Paulo geregeld, maar daar moesten we opnieuw naar een servicebalie gaan. De vlucht verliep verder prima, mooie uitzicht over Londen bij het opstijgen (hallo lichtjes!), goed eten, keuze uit 15 films en 10 spelletjes op het touchscreen dat in de rugleuning van elke stoel zat. Alleen het slapen ging wat moeizaam, doordat de rugleuning niet ver naar achter kon. Gelukkig hebben we nog 2 jaar om bij te slapen :-) In Brazilië hebben we onze overstaptijd van bijna 2 uur moeten gebruiken om onze vlucht naar Bolivia geregeld te krijgen. We hebben minstens 5 x moeten vertellen dat Santa Cruz onze eindbestemming was en niet Asuncion (Paraguay). De vlucht naar Paraguay zaten we apart, omdat we er dus op het laatst tussen werden geschoven. Bovendien bleek dat plek 8 E (van Sander) al bezet was. Dat werd echter snel opgelost, want die man bleek een rijke Paraguyaan te zijn, dus hij mocht naar de Business-class, aldus de Paraguayaanse vrouw die naast Sander zat en die Sander van snoep en broodjes voorzag :-) In Asuncion aangekomen bleek dat ons vliegtuig een tussenstop maakte in Santa Cruz (ons voorlopige eindsstation) en daarna doorvloog naar....COCHABAMBA!!! De Vliegfabriek kon onze vlucht naar La Paz niet door laten gaan, toen hebben wij duidelijk aangegeven dat we naar Cochabamba moesten en daarom daar zo dicht mogelijk in de buurt wilden landen. Het alternatief was Santa Cruz, nu blijkt dat we dus met het zelfde vliegtuig door hadden gekund naar Cochabamba en ons dus 8 uur wachten en een busrit van 11 uur hadden kunnen besparen. Achja... shit happens, we hebben de tijd, maar het mag duidelijk zijn dat wij De Vliegfabriek niet aan zullen bevelen.
Nu zitten we in Santa Cruz. Eerste bevindingen: benauwd, vies, niemand spreekt Engels, maar wel Palmbomen (ja echte!). We vinden het prachtig hier!
Margot, Paul, Pulles, Brigit, Willem, Henk & Dinnie, Corine, Gijs, Marc, Nanda, Jos & Riet, ´mam´, Rudolph, Jorieke, Marle, Geert-Jan, Arjen, Maureen & Renske, Lange, Marz, Anne, Tom, Piggy, Myrthe en ´papske´... Bedankt voor jullie reacties, we zullen proberen om jullie en de rest natuurlijk ook zo veel mogelijk op de hoogte te houden.
Het volgende verhaal zal waarschijnlijk uit Cochabamba komen.
Tot dan!
Ps. De Graafschap heeft verdienstelijk gelijkgespeel tegen vitesse: 1-1
28 November 2010 - 18:54
Nanda:
Goh wat een gedoe hee met die vlieguigfabriek! Hopelijk is dat jullie enigste tegenslag.
Succes!
XXXX -
28 November 2010 - 19:31
Fam Goede:
Fijn om even wat van jullie te horen ondanks het "gedoe" met het vliegen....
We vonden het gisteren "mooi" om bij het afscheid te zijn en zullen jullie zeker blijven volgen!!!
Een hele dikke knuffel van Renske. (ze is helemaal blij met de hond...wij uiteindelijk wat minder)
Pas goed op elkaar!! En geniet.....
Liefs Arjen, Maureen en Renske -
28 November 2010 - 19:50
Marle:
Wat een reis of niet! En een gedoe met die vliegfabriek inderdaad...
Nouja, gelukkig zijn jullie er binnen een aantal uurtjes:D
Kusje! -
28 November 2010 - 20:02
Gijs:
hahah ramptoeristen:)
is het lekker warm jaa?:)
trouwens sander..?
spijtige mededeling,,
graafschap heeft 1 punt behaald,,
heracles 3(A)
hey lotte?:) die tv van jou he?
wat is daar de code van van die kpn dinges? hihi:$
heel veel plezier de komende dagen!
en laten jullie gauw weer iets van je horen?:)
kusskuss je (schoon) broedie(L) -
28 November 2010 - 20:30
Maarten Aka Dirk:
Gelukkig ben je nu op de plaats van bestemming ;-) Mocht ik ooit nog naar een willekeurige plaats willen dan ga ik bij de vliegfabriek een vlucht naar Londen boeken, kijken waar ik uit ga komen. Have fun daar! -
28 November 2010 - 21:44
Corine:
Jeetje ben blij dat de reis naar Kroatie makkelijker is wat een verhaal zeg.
Net iets meer dan 24 uur onderweg en dan al zoveel geregel.
Je mag blij zijn Sander dat jij er goed in bent om problemen op te lossen.
Misschien kan je bij thuiskomst wel gaan werken in het callcenter van de vliegfabriek hahaha
Goeie reis verder
groetjes -
28 November 2010 - 21:53
Marz:
Mooi om jullie echte "eerste" verhaal te kunnen lezen. Doe voorzichting en vooral genieten!
grt Marz! -
28 November 2010 - 22:07
Pap En Mam S:
Fijn dat jullie toch al in Bolivia zijn (jullie hebben 2 jaar de tijd, dus "who cares?")
De Graafschap was betere en dat ernhemse volk heeft een punt gestolen.
De Graafschap is gewoon de beste Gelderse club.
Veel plezier.
Gr. -
28 November 2010 - 22:30
Sander:
Nou ik had net al een heel verhaal getypt, maar das foetsie, dus poging 2:
Verveling op het busstation, kansloos verloren met kaarten van Lotte, dus weer ff op internet.
@ Nanda & Marle: idd een heel gedoe, maar we zijn nog vrolijk (Lotte is wel een beetje moe)
@ A, M & R: die hond was ook voor jullie zelf bedoeld! (hadden jullie ´m nog niet?)
@ Gijs: 2 punten meer en 2 plaatsen hoger :-p
@ Dirk: kan je ze niet ff hacken?
@ Corine: weinig kans...
@ Marz: Thnx!
@ Pap en Mam S: We hebben tijd zat inderdaad, maar willen nu toch wel graag naar Cochabamba. ff spullen droppen, douchen en de stad verkennen!
28 November 2010 - 23:01
Chiel:
Eej Sanders en Lotte. Leuk en goed te lezen dat jullie dr eindelijk zijn. Ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen dus hou ons op de hoogte!
Grtn Chiel -
28 November 2010 - 23:04
Myrthe:
Heeej,
Wat een gedoe weer!! Hopenlijk verloop de rest van de reis zonder problemen. Fijn voor Sander die snoep en broodjes, een voor Lotje geen hollandse bamischijf helaas...? :)
Ben benieuwd Enaar jullie verhalen, leuk om te lezen.
Kuss -
29 November 2010 - 07:51
Juriaan:
Leuk om te lezen Ben benieuwd naar de eerste foto's! Veel plezier daar.
Groetjes je wintersport-buddy ;) -
29 November 2010 - 08:44
Gijs:
nou lotje en sander,,
als ik zo die weersverwachtingen zie,,
valt het nog wel mee:P
een tropische regenbui?
hihi hier is het lekker droog!:P
ookal is het -3 en wil het straks gaan sneeuwen:(
@ sander: het seizoen is nog niet voorbij;)
XXXX -
29 November 2010 - 09:14
Brigit & Robert:
Haaa Sander en Lotte!
Wat goed dat jullie nu al wat van jullie kunnen laten horen! :D En wat een gedoe met die vliegfabriek zeg, bah! Denk je dat je alles goed geregeld hebt en dan nog dat gezeur... Maar gelukkig zijn jullie al wel in Bolivia!
XXxxxxx -
29 November 2010 - 10:34
Jorieke:
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ JULLIE ZIJN ER !! En dat is het belangrijkste haha ;-).
Super veel succes en plezier de komende dagen. En laat je niet snel wat wijsmaken.
Aangezien jij niet werkt zijn er nu 17 wachtende dus ik ga snel weer aan de bak.
x jes en liefs Jorieke -
29 November 2010 - 11:54
Esther:
Fijn dat jullie er al bijna zijn...
Wil wel snel foto's zien hoor...
Ik hou het hier wel in de gaten!!
Viel spass!!
Xx Esther -
29 November 2010 - 13:18
Ria Kruisdijk:
Nou, jullie avontuur is dus ECHT begonnen (...met dank aan de vliegfabriek)!
Heel veel plezier in het verre Zuid-Amerika en houd ons op de hoogte van alle avontuurtjes die nog volgen. ;)
Groetjes uit ons koude kikkerlandje,
Ria & Arnold
29 November 2010 - 14:45
Theo En Janny:
Hoi Lotte en Sander.
Herejee wat een gedoe om ff naar Bolia te vliegen,laten we maar niet meer zeuren over het openbaar vervoer bij ons.
Ik zie dat het daar 30 gr.is, dat is beter dan sneeuw en vorst hier.
Het allerbeste daar en kiek goed uut.
Groetjes van Theo en Janny. -
29 November 2010 - 16:02
Theo, Anneke, Thijs:
Het begin is er, hoewel jullie er veel voor over moesten hebben. Maar als je straks gedoucht en fris bent, dan ziet de wereld er heel anders uit!
Wees voorzichtig en wees zuinig op elkaar. Geniet! En laat ons op een afstandje een beetje meegenieten!!
Groet vanuit een besneeuwd Harbrinkhoek.
Theo, Anneke en Thijs
29 November 2010 - 17:22
Laura :
Nou nou, wat een reis, we zullen wel weer van jullie horen als jullie echt in jullie appartementje zitten!
Hoop nu alvast dat de terugreis voor jullie voorspoediger verloopt!
Succes!
liefs laura -
29 November 2010 - 17:55
Kaaaaaaaaarin:
sjonge wat een reis!! maar gelukkig zijn jullie goed overgekomen..:D
heeel veel plezier daar!!! xje -
29 November 2010 - 18:41
Mam:
Ben erg benieuwd hoe jullie de busreis hebben ervaren. Goed door elkaar geschud? Of viel het nog mee. Hopelijk hoor ik snel van jullie. Overigens.... konden jullie ons nog uitbundig zien zwaaien op schiphol? Liefs en dikke knuffel van mij. -
30 November 2010 - 09:11
Leonie:
Hee Lotte & Sander,
Wat een gedoe om op de plek van bestemming te komen of niet.. Gelukkig zijn jullie uiteindelijk wel goed aangekomen!
Ben erg benieuwd naar jullie volgende verhaal.
X Leonie -
30 November 2010 - 09:26
Jos En Riet:
nou, nou, wat een reis zeg!!
Maar, jullie zijn nu waarschijnlijk heerlijk gedoucht en fris zijn en ziet het er allemaal al "een beetje" goed uit.
De temperaturen zijn hier een stuk lager dan bij jullie; het gaat hier de komende nachten misschien wel 15gr. vriezen. Veel plezier, blijf schrijven en tot "schrijfs"!! Liefs vanuit Zevenaar -
30 November 2010 - 10:14
Hielke:
Hey Sander en Lotte,
In ieder geval met beide benen op de grond beland, dus dat is een geluk als ik het zo hoor! Mooi verhaal maar zeker jammer dat die vliegfabriek zelf niet neer kan storten. De reis wordt zo als ex-student wel goed voor het karakter. Sander; zo krijg je toch nog de MT's, ontslag heeft niet geholpen! Ik wens jullie veel plezier toe en dat alles positief ervaren mag worden! Ik hoop dat jullie nog wat sjappies tegenkomen in de warmte en het stof!
Greetz Hielke -
30 November 2010 - 16:14
Klari:
echt avontuur om alles zo te lezen laat staan mee te maken groetjes uit almelo