Afscheid nemen bestaat niet...
Door: Sander en Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte en Sander
15 September 2010 | Nederland, Enschede
Het is onze planning om ongeveer 2 jaar te blijven om vrijwilligerswerk te doen, te backpacken, rond te reizen en te werken. Aldoende proberen we zoveel mogelijk cultuur op te snuiven en natuurlijk ook vooral te genieten.
Na een lange zoektocht op het internet hebben we de stichting SKiB (Stichting Kinderen in Bolivia) gevonden waarbij we als vrijwilliger aan het werk kunnen in een kindertehuis. Deze is gevestigd in Cochabamba, een grote stad (iets groter dan Amsterdam) in het midden van Bolivia. Dit wordt dan ook de eerste bestemming van onze reis.
Afgelopen mei zijn we naar Delft geweest. Daar hebben we van Jaap, een Nederlandse contactpersoon van deze stichting, informatie gekregen over SKiB en een aantal foto’s gezien. Het kindertehuis is gevestigd in een armoedige buitenwijk van Cochabamba. Door de geringe inkomsten is er vaak maar één ‘moeder’ beschikbaar voor zo’n 30 kinderen, waardoor er naast de dagelijkse zorg weinig tijd overblijft voor echte aandacht voor de kinderen. Onze taken zullen dan ook bestaan uit het spelen en bezighouden van de kinderen. Naast dit werk willen we natuurlijk ook het land zelf zien. We kunnen zelf aangeven wanneer we willen werken en wanneer we erop uit willen trekken, goede regeling dus!
We zijn van plan om zo’n 4 maanden in Bolivia te blijven. Tijdens ons verblijf hier gaan we een appartementje huren in het ‘Boliviahuis’, een appartementencomplex waar meer vrijwilligers verblijven. Het Boliviahuis is in het centrum van Cochabamba gevestigd.
Na deze 4 maanden hebben we eigenlijk nog geen plannen. We gaan gewoon kijken wat we tegenkomen en wat er op ons pad komt. Beiden willen we graag de landen Chili en Peru zien (ff Joran opzoeken :) )
We hopen dan ook betaald werk te vinden of werk tegen kost en inwoning, zodat ons budget wat langer mee gaat en we zoveel mogelijk van Zuid-Amerika kunnen zien. Sponsoring vanuit Nederland is uiteraard welkom :)
Momenteel zijn we druk bezig om de Spaanse taal onder de knie te krijgen om een beetje te kunnen volgen waar die Bolivianen het over hebben. We hebben twee grote backpacks gekocht om al onze zooi in kwijt te kunnen. Verder lopen we de Beversport en de Perrysport plat voor allerlei andere benodigdheden. Daarnaast hebben we uren, zo niet dagen, besteed aan het zoeken van de goedkoopste tickets en beste verzekeringen. Ook zullen deze twee maanden in het teken staan van afscheid nemen van jullie :( We geven uiteraard ook nog een afscheidsparty!
Op 27 november vertrekken we om 14.45 van Amsterdam naar Londen, om na een tussenstop van 6 uur door te vliegen naar Sao Paolo waar we ’s morgens 07.00 (lokale tijd) aankomen. Daar mogen we een dag rondstruinen om ’s avonds rond 21.00 verder te vliegen naar La Paz. Daar komen we rond 00.25 (lokale tijd) aan. Na een overnachting zullen we de volgende ochtend per bus de laatste 450km naar Cochabamba afleggen. Van deur-tot-deur zal de reis zo’n 56 uur in beslag nemen. Het is trouwens 5 uur vroeger in Bolivia (in de winter, in de zomer 6 uur), dus s.v.p. niet bellen voor 14.00 Nederlandse tijd!
Natuurlijk gaan we jullie allemaal heel erg missen, maar niet zo erg als jullie ons, dus zijn jullie te allen tijde welkom in Zuid-Amerika! :) Ook zouden we het leuk vinden als jullie mee gaan naar Schiphol om ons uit te zwaaien, dus hou zaterdag 27 november vrij in je agenda!
16 September 2010 - 10:48
Jorieke:
Onzettend leuk voor jullie !!!! Maar 2 jaar, Lotte Nooooo hoe kan ik nou zo lang zonder jou, en jij zonder mij ;). Je enige echte belrelatie achterlaten. :/ aargh.
Maar vet gaaf en super goed.
16 September 2010 - 16:55
Geert-Jan :
Als stadionmaat zal ik je oeverloos gelul absoluut gaan missen, kom je nog afscheid nemen op de spinside?
Veel plezier en geluk gewenst in ieder geval, mooie plannen, goed doel, prachtig continent!
Hou ons op de hoogte maar vooral geniet!
Goede reis -
16 September 2010 - 18:58
Goede:
Hey
We zullen jullie zeker blijven volgen! En de 27ste staat al in onze agenda....
Dikke knuffel van Renske.
xxx -
16 September 2010 - 19:40
Lange:
Wel even terug komen voor zwarte cross en dance valley he? -
16 September 2010 - 21:11
Alien:
Echt super dat jullie dit gaan doen! 2 jaar.. woow! ik ga álle verhalen volgen, ben al aangemeld bij de emailservice dus dat komt helemaal goed :p.
Heeeeul veel plezier alvast en voor de tijd gaan we nog wel keer goed stappen dus tot dan!
xx Pullesss -
17 September 2010 - 09:15
Marz:
He ik ga jullie volgen...toppie van deze site...geniet ervan en doe voorzichtig!!! -
17 September 2010 - 10:57
Brigit::
Lieve lieve lieve Lotte en Sander!
God wat komt het al dicht bij he! SPANNEND! En TWEE jaar! Dat is eeeecht lang! maar wel super gaaf voor jullie & goed dat het nu echt gaat gebeuren! ;)
Maar ik ga mijn lieve vriendinnetje wel ontzettend missen! :(
heel veel kusjes voor jullie! :D -
17 September 2010 - 14:46
Anne S:
heel leuk van julie
heel veel Groetjes anne
doeiii -
17 September 2010 - 14:48
Anne S/brigit:
ik moest van iedereen de
groeten doen
anne schurink -
17 September 2010 - 14:59
Tom Schurink:
wie moet er nou mee als we naar aquadrome gaan? -
20 September 2010 - 07:28
Karin (piggy) :D:
haaa lievurds!!
oooooh wat lang 2 jaar!!
maaar ik hoop dat jullie het heeeel erg leuk gaan hebben..dat zal wel lukken jullie kennende :D
eerst nog ff x flink stappen!! dat zal daar wel niet lukken :P
ga jullie wel erg missen hoor! :(
GENIET ervan!!!
liefs karin -
26 September 2010 - 20:21
Myrthe:
Lieverds!
Wat dichtbij komt het nou! Echt ontzettend gaaf wat jullie gaan doen, maar ga mijn bamischijf-maatje wel erg missen hoor!
Gelukkig nog tijd om af te spreken!!
kuss -
05 November 2010 - 15:51
Papske:
Hey Lot en Sander.ik heb het natuurlijk al vele malen gezegd, dat ik jullie heel erg ga missen, maar nu komt het wel heel dichtbij. pfff dikke kus.